Кауфман купує Platinum Bank?

Понеділок, 2 вересня 2013, 09:26

Новим власником Platinum Bank стане одеський бізнесмен Борис Кауфман.

Про це розповіли два банкіри і інвестбанкір, знайомі з ходом переговорів, пише Forbes.

Як повідомляється, угода з купівлі 47-го за розміром активів банку України відбудеться протягом двох місяців.

За її підсумками вартість 100% капіталу Platinum становитиме близько 150-160 млн доларів, кажуть два фінансиста, близькі до процесу переговорів, а мультиплікатор P/Book перевищить 1,5 - це найдорожча угода в українському банківському секторі з 2009 року.

Реклама:

"На даний момент ми знаходимося в процесі зміни акціонерів" , - повідомив генеральний директор Platinum Bank Грег Краснов.

"Ми зможемо назвати нових акціонерів після завершення процесу, орієнтовно, у жовтні" , - сказав він.

Platinum Bank створений в 2006 році за участю компанії Horizon Capital, яка спеціалізується на прямих інвестиціях. Зараз у Horizon Capital 45% акцій, East Capital - 24%, 18% - у менеджменту банку, 5% - у IFC, і 4% - у FPP Asset Management, ще 4 % розподілені серед дрібних акціонерів.

Партнер інвесткомпанії ICU Макар Пасенюк, який представляє інтереси Кауфмана при купівлі Platinum Bank, не підтвердив інформацію про угоду, але й не спростував.

Кауфман стверджує, що не має відношення до покупки Platinum Bank.

Як пише видання, інформація про те, що Platinum Bank продається, з'явилася в березні 2013 року.

До липня визначилися чотири претенденти - група СКМ, Альфа -Банк Україна, Дельта Банк Миколи Лагуна та одеська група Vertex Бориса Кауфмана та Володимира Грановського .

"Найбільше запропонували СКМ і Vertex - близько 150 млн доларів у перерахунку на 100 % капіталу банку" , - йдеться в повідомленні.

У липні 2013 два банкіри, знайомі з ходом переговорів, стверджували, що власники Platinum з великою ймовірністю віддадуть перевагу Кауфману, який заходить в банк як фінансовий інвестор.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!