Фірташ інвестує ще 1,5 мільярда у свою "хімічну" імперію

Четвер, 19 вересня 2013, 16:54

Холдинг Ostchem українського бізнесмена Дмитра Фірташа, який об'єднує підприємства азотної хімії, має намір вкласти до кінця 2013 року в цілому 1,5 млрд гривень в модернізацію виробництва.

Про це бізнесмен повідомив під час розширеної наради Союзу хіміків в Рівному, передає УНІАН.

За словами бізнесмена, порядку 264 млн гривень підуть на реалізацію інвестпроектів, 669,6 млн гривень - на капітальні ремонти, 541,6 млн гривень - на модернізацію підприємств.

"Ми повністю реалізуємо наш інвестплан. При цьому додаткові інвестиції - близько 256 млн гривень - ми витратили на поліпшення показників надійності виробництва та поліпшення умов праці", - заявив Фірташ.

Реклама:

Також він зазначив, що інвестплани наступного року будуть пов'язані як з модернізацією існуючих потужностей, так і з розробкою нових виробництв.

Як повідомлялося, ціни на хімічні добрива на світовому ринку, за словами Фірташа, підвищилися до рівня, що дозволяє українським азотним підприємствам працювати на рівні рентабельності.

Нагадаємо, холдинг Ostchem входить до групи компаній Group DF Фірташа. При цьому група зацікавлена ​​у розвитку не тільки азотної, а й титанової хімії.

Зокрема, у квітні Фірташ зазначав, що в рамках титанової програми група компаній має намір інвестувати значні ресурси з видобутку і в титанову хімію, при цьому вже розроблявся план з будівництва нового виробництва двоокису титану на "Кримському титані".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!