Фірташ похизувався рівнем рентабельності хімпрому

Четвер, 19 вересня 2013, 15:21

Ціни на хімічні добрива на світовому ринку підвищилися до рівня, що дозволяє українським азотним підприємствам працювати на рівні рентабельності.

Про це повідомив журналістам бізнесмен Дмитро Фірташ в ході наради Союзу хіміків України, передає Інтерфакс-Україна.

"Ціни що дозволяють працювати на рентабельному рівні вже є. Ми ці ціни отримали. Сьогодні вартість аміаку на світовому ринку - 450 доларів за тонну", - сказав він.

Фірташ підкреслив, що рішення про призупинення українських виробництв на ремонт в період падіння цін на світовому ринку виявилося вдалим. Таким чином, за його словами, українські підприємства продемонстрували, що можуть впливати на світовий ринок.

Реклама:

Як повідомлялося, з 1 вересня через обвал цін на міжнародних ринках тимчасово призупинив випуск мінеральних добрив ПАТ "Концерн Стирол" (Горлівка, Донецька область), що входить до підконтрольного Group DF Фірташа холдингу Ostchem. Ще на одному підприємстві цього холдингу частина потужностей також на ремонті.

Стратегію шести підприємств азотної хімії, що належать Group DF Фірташа, координує керуюча компанія Ostchem. Group DF належать українські концерни "Стирол", черкаський "Азот", "Рівнеазот", а також "Нітроферт "(Естонія), "Таджик Азот".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: