Білл Гейтс знову визнаний найбагатшим американцем

Вівторок, 17 вересня 2013, 11:13

Найбагатшим американцем 20-й рік поспіль залишається засновник корпорації Microsoft Білл Гейтс - 72 мільярди доларів.

Про це пише "Лента.ру" з посиланням на рейтинг Forbes.

Як повідомляється, на другому місці знов інвестор Уоррен Баффет, який за рік додав до своїх активів 12,5 мільярда доларів, після чого його статки сягнули 58,5 мільярда доларів. На третьому місці - голова ради директорів Oracle Ларрі Еллісон (41 мільярд доларів).

Найбільший приріст у процентному відношенні показав засновник компанії Workday Девід Даффілд - його статки зросли більш ніж утричі до 6,4 мільярда доларів.

Реклама:

Найбагатшою американкою виявилася Крісті Уолтон, спадкоємиця імперії Wal -Mart (34,5 мільярда доларів, шосте місце). Всього ж в рейтингу 48 жінок, на три більше, ніж торік.

У новий список увійшли 20 осіб, чий вік не перевищує 45 років. Серед них 29 -річні співзасновники Facebook Марк Цукерберг (19 мільярдів доларів) і Дастін Московіц (5,2 мільярда доларів), 33- річний засновник Napster Шон Паркер (2 мільярди), 40-річні співзасновники Google Сергій Брін і Ларрі Пейдж (по 24,9 мільярда) і 44 - річний колишній генеральний директор Yahoo! Джері Янг (1,7 мільярда).

У 2013 році бар'єр для входження в список найбагатших американців був підвищений до 1,3 мільярда доларів, тому 61 американський мільярдер не зміг до нього потрапити . Загальний розмір активів 400 найбагатших людей США виріс на 300 мільярдів доларів порівняно з минулим роком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: