Компанія Ахметова заборгувала "Нафтогазу" більше 2 мільярдів

Понеділок, 16 вересня 2013, 12:03

Заборгованість ПАТ "Київенерго" за спожитий газ перед НАК "Нафтогаз України" становить 2,127 мільярда гривень.

Про це заявив генеральний директор компанії "Київенерго" Олександр Фоменко, передає "Інтерфакс-Україна".

Разом з тим, за його словами, заборгованість Києва перед "Київенерго" за надані послуги становить 2,8 млрд гривень.

Так, за його словами, заборгованість з різниці в тарифах становить 1,447 млрд гривень, борги житлово-комунальних організацій - 1,05 млрд гривень і бюджетних організацій - 376 млн гривень.

Реклама:

"Заборгованість споживачів набагато більше боргів "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз України", отже, таке вимивання грошей компанії є загрозою для якісного виконання тих чи інших послуг", - підкреслив Фоменко.

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов заявив, що зараз представники КМДА ведуть переговори з Кабінетом міністрів про виділення додаткового фінансування для погашення заборгованості.

Разом з тим, за його словами, для вирішення цієї проблеми необхідно приймати відповідні рішення на рівні Кабінет міністрів і Верховної ради.

Попов доручив департаменту фінансів активізувати переговори з Міністерством фінансів за розрахунками.

"Інакше на кінець року, якщо не будуть проведені відповідні заліки, не проведена оплата, ми будемо мати астрономічні борги" , - підкреслив він.

Попов також заявив, що він особисто має намір займатися вирішенням питання про виділення Києву лімітів на постачання газу протягом опалювального сезону з НАК "Нафтогаз України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: