Доходи бюджету на 2014 рік становитимуть 514 мільярдів гривень

Субота, 14 вересня 2013, 11:49

Доходи зведеного бюджету на 2014 рік  прогнозуються на рівні 514,3 млрд гривень, їх приріст становитиме 42,7 мільярда гривень.

Про це йдеться у проекті держбюджету, затвердженого Кабміном на засіданні 11 вересня, повідомив  представник Міністерства фінансів, передає "Укрінформ".

"Прогноз доходів зведеного бюджету на 2014 рік становить 514,3 млрд гривень, приріст становитиме 42,7 мільярда", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, в проекті держбюджету передбачено кошти на рішення низки запитань соціального характеру, у тому числі і на виконання нових соціальних ініціатив президента України.

Реклама:

"Додаткові ресурси в 9,1 млрд гривень будуть направлені на впровадження нових розмірів мінімальної зарплати і підвищення зарплат бюджетникам", - сказав співрозмовник агентства.

Він також додав, що для забезпечення останнього етапу підвищення розмірів обов'язкових доплат на дітей із малозабезпечених сімей плануються витрати в сумі 0,4 млрд грн.

"Доплати було введено для реалізації програмних положень президента "Україна для людей", - сказав представник Мінфіну.

У 2014 році трансферт Пенсійному фонду буде збільшено на 4,1 млрд гривень і становитиме 87,4 млрд грнивень. На покриття дефіциту бюджету ПФУ планується 22,1 млрд гривень.

При цьому на кінець 2014 року прогнозується граничний рівень державного боргу в 548,6 млрд гривень. Це становитиме близько 32,4% у співвідношенні до ВВП.

На надання держгарантій за кредитами додатково передбачено 1 млрд гривень. Надходження від приватизації плануються на рівні 17 млрд грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!