У Колобова кажуть, що держбюджет буде економним

П'ятниця, 13 вересня 2013, 19:58

Бюджет 2014 буде більш економним в частині витрат, а наповнення дохідної частини буде забезпечено посиленням фіскальної політики.

Про це повідомив представник Мінфіну під час сьогоднішньої прямої телефонної лінії в Кабінеті міністрів для громадян, передає "УНІАН" .

Зокрема, на запитання щодо стабільності отримання громадянами соціальних виплат, в умовах зростаючого бюджетного дефіциту і складнощів з залученням зовнішніх позик для його фінансування, представник Мінфіну відповів:"Ми намагаємося закладати в межах розумного"​​.

За його словами, бюджет наступного року буде більш економним, ніж бюджет поточного року.

Реклама:

"По видатках апетити знижуємо" , - уточнив чиновник.

На питання щодо посилення фіскальної політики в наступному році та напрямів її посилювання, чиновник відповів: "Так буде посилення". Швидше, це торкнеться великого бізнесу".

За його словами, держава має намір підвищити податкову дисципліну у представників великого бізнесу.

"Нове Міндоходів саме над цим працює, у них поставлено завдання, законопроекти були розроблені, конкретно не можу сказати, які, але знаю, що напрацювання вони мають", - зазначив чиновник.

Представник Мінфіну також повідомив, що джерелами фінансування зростаючого бюджетного дефіциту в наступному році традиційно будуть залучені запозичення, в той же час, бюджет не розраховує на кошти Міжнародного валютного фонду.

"Не може бюджет розраховувати на те, чого у нас в даний момент немає. За бюджетним кодексом ми повинні виходити з того, що у нас є", - сказав чиновник.

Як повідомлялося, за словами співрозмовника "Економічної правди" в Кабміні, міністри ухвалили неіснуючий документ.

Він зазначає, що на засіданні був озвучений набір макроекономічних показників, на основі яких у найкоротші терміни планується написати документ, а сам проект міністри не отримували на руки.

Згідно з Бюджетним кодексом, документ повинен бути внесений до парламенту до 15 вересня року, що передує плановому.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!