"Нафтогаз" відключив від газу Кременчуцьку ТЕЦ

П'ятниця, 13 вересня 2013, 17:49

НАК Нафтогаз України від 11 вересня припинила газопостачання Кременчуцької ТЕЦ через заборгованість за газ.

Про це повідомляє "Forbes-Україна" з посиланням на ВАТ "Полтаваобленерго".

Підприємство підтверджує наявність заборгованості в сумі близько 97 млн. грн. Її виникнення в "Полтаваобленерго" пояснюють заборгованістю державного бюджету за різницею в тарифах за відпущену теплову енергію (більше 91 млн. грн.), а також заборгованістю ДП "Енергоринок" за відпущену електроенергію (56,7 млн. грн.).

Крім того, йдеться в повідомленні, НАК "Нафтогаз України" не погашає заборгованість за субвенцією на надання пільг та субсидій на теплову енергію відповідно до протокольних рішень, передбачених Постановою КМУ від 11 січня 2005 року № 20.

Реклама:

Зараз ТЕЦ працює на альтернативному паливі - мазуті, запаси якого обмежені. "Полтаваобленерго" повідомляє , що відповідальність за ситуацію, що склалася лежить на НАК "Нафтогаз України", - йдеться в повідомленні.

Директор підприємства Олексій Алексєєнко заявив, що на станції є 8-денний запас мазуту і сьогодні керівництво "Полтаваобленерго" вирушило до НАК "Нафтогаз України", щоб врегулювати ситуацію

Кременчуцька ТЕЦ забезпечує електроенергією, гарячою водою та опаленням частину Кременчука, а також ряд промпідприємств.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!