"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Донецька немає грошей на розвиток міста - мер

П'ятниця, 13 вересня 2013, 15:29

Міський голова Донецька Олександр Лук'янченко стверджує, що витратна частина бюджету міста не виконана на 200 млн. грн.

Про це він заявив в ефірі ТРК "Юніон", повідомляє агентство "Новини Донбасу".

"Поки що це не відбивається на роботі служб та інфраструктури міста... Це через затримки оплат від казначейства" , - сказав мер.

Він стверджує, що в такій ситуації винувате Головне управління Державної казначейської служби в Донецькій області.

Реклама:

"50 млн. грн. "непроплат" за міськжилуправлінням, тепломережами, міськводоканалом. Питання, пов'язані з управління капітального будівництва також не вирішені - це два нових дитячих садочки, які ми повинні до кінця року ввести. Є труднощі з будівництвом нового соціального будинку. Це тягне за собою приховану заборгованість по зарплаті", - зазначає Лук'янченко.

За його даними, загальна заборгованість по заробітній платі в Донецьку становить 70 млн. грн. з яких 10 млн. грн. заборгованість, що виникла з вини казначейства.

"Ми заборгували перед підрядниками і трудовими колективами", - сказав він.

Мер Донецька також прогнозує , що "4 квартал поточного року буде дуже важким".

При цьому Лук'янченко стверджує, що "за 8 місяців поточного року обсяг реалізованої продукції в місті становили 30,7 млрд. грн.".

"На жаль, це менше проти рівня минулого року на 2 млрд. грн. Це пов'язано з тим , що цього року не працює "Донецький електро -металургійний завод" ( ДЕМЗ) і проходить реконструкцію "Донецьксталь"... Але з листопада почнеться робота, і ми будемо наздоганяти", - сказав мер.

Мер повідомив , що "прибуткова частина бюджету за 8 місяців вже виконана на 104 %". "Але коштів на бюджет розвитку не залишається", - додав Лук'янченко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: