"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Клименка підготували підзаконні акти до "офшорного" закону

П'ятниця, 13 вересня 2013, 13:21

Кабмін найближчим часом розгляне пакет проектів постанов уряду, спрямованих на впровадження системи держрегулювання трансфертного ціноутворення.

Про це повідомив начальник відділу перевірок трансфертного ціноутворення Міністерства доходів і зборів Микола Мішин, передає "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що Міндоходів під час розробки підзаконних актів з трансфертного ціноутворення виносить їх для громадського обговорення з бізнесом і вносить відповідні коригування після вислуховування зауважень представників реального сектора економіки.

Міндоходів 6 вересня оприлюднило цілий пакет документів щодо держрегулювання трансфертного ціноутворення і, за словами Мішина, ці документи вже пройшли узгодження у відповідних міністерствах і відомствах.

Реклама:

"Ці проекти пройшли вже узгодження в профільних міністерствах і відомствах і найближчим часом, я думаю, Кабмін їх ухвалить і вони будуть опубліковані", - сказав він.

Мішин наголосив, що всі ініціативи Міндоходів із держрегулювання виноситимуться на громадську раду з питань стимулювання інвестицій та підприємницької діяльності, що функціонує при міністерстві доходів і зборів.

Він зазначив, що до складу ради входять представники як українського бізнесу, так і зарубіжні інвестори та громадські організації, що, у свою чергу, позитивно позначиться на якості пропонованих до прийняття урядом нормативних та підзаконних документів.

Як повідомлялося, законопроект передбачає контроль над операціями як всередині країни, так і з резидентами територій з пільговим оподаткуванням.

"На жаль, сьогодні сталою є практика, коли бізнес, в першу чергу великий, мінімізує свої податкові зобов'язання і нам це відомо", - сказав міністр доходів Олександр Клименко, який раніше презентував законопроект у Верховній раді.

За його оцінками, за три найближчі роки дія закону дозволить залучити до бюджету додатково 20 млрд гривень.

Нагадаємо, 4 липня Рада прийняла в другому читанні і в цілому урядовий законопроект N2515 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо трансфертного ціноутворення". За проголосували 231 народний депутат при мінімально необхідних 226.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!