Міліція перевірятиме якість палива на АЗС

П'ятниця, 13 вересня 2013, 09:47

У Держспоживінспекції знайшли новий спосіб боротьби з порушниками на ринку палива.

Про це пише "Комерсант-Україна" .

Як повідомляє видання, відомство почало перевіряти автозаправні станції спільно з МВС, заводячи за підсумками виявлених порушень кримінальні справи.

"Заступник начальника управління ринкового нагляду Держінспекції з питань захисту прав споживачів Микола Дмитрієв на брифінгу в Міністерстві внутрішніх справ розповів, що інспекція почала застосовувати нову стратегію з контролю якості палива - проводити спільні з МВС перевірки" , - пише видання.

Реклама:

Дмитрієв пояснив, що це дозволяє за будь-яких обставин потрапляти на заправку, куди раніше інспекторів, які проводили перевірки самостійно, не допускали.

Крім того, перевірки з МВС дають можливість відкривати кримінальні справи, що приносить значний ефект.

"Якщо в минулому році було тільки 23 перевірки за участю МВС, то цього року ми здійснили вже більше 70 таких рейдів, що дозволило змінити ситуацію на ринку і поліпшити якість палива", - поінформував чиновник.

Як пояснив заступник начальника департаменту державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС Іван Дьомін, в результаті перевірок за вісім місяців було відкрито 230 кримінальних справ у сфері контролю якості нафтопродуктів, що в два рази більше, ніж минулого року.

Всього в рамках кримінальних виробництв вилучено майже 850 т недоброякісного палива, домішок і компонентів.

За словами Дьоміна, найбільш поширеними порушеннями є виробництво палива, яке не відповідає технічним умовам і держстандартам, а також організація підпільних виробничих цехів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: