"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Створення "титанової" імперії Фірташа відкладається

Четвер, 12 вересня 2013, 15:36

Договір про створення на базі активів держпідприємства "Запорізький титано -магнієвий комбінат" однойменного ТОВ між Фондом держмайна і Tolexis Trading Ltd бізнесмена Дмитра Фірташа, укладений 22 лютого 2013, втратив чинність.

Про це повідомив начальник управління міждержавних майнових відносин та інвестиційної діяльності ФДМ Євген Асташев, передає "Інтерфакс-Україна".

"На сьогоднішній день втратив силу договір, який діяв три місяці, оскільки у разі, якщо учасники договору не вживають спільних дій по створенню ТОВ, то вони звільняються від зобов'язань за цим договором" , - сказав він на засіданні спецкомісії ВР з питань приватизації.

Представник Фонду не уточнив, які подальші дії можуть вжити сторони.

Реклама:

За його словами, ФДМ завершив повторну оцінку вартості цілісного майнового комплексу (ЦМК ) ЗТМК , яка становила 749,164 млн. грн. (без ПДВ).

У ході засідання комісії її учасники відзначали, що в подальшому можливе як переукладання договору між сторонами, так і оголошення нового конкурсу із залучення інвестора, але це знаходиться в повноваженнях Кабміну.

Як повідомлялося, ФДМ влітку цього року повторно відібрав ПП "Бюро Маркуса" (Київ) для повторної оцінки ЦВК ЗТМК для створення ТОВ з інвестором. "Бюро Маркуса " рік тому вже оцінювало цей об'єкт з тією ж метою, результат оцінки - 716,9 млн. грн.

Як пояснив виконавчий директор Group DF, що об'єднує активи Фірташа, Борис Краснянський, Фонд держмайна зобов'язаний провести переоцінку відповідно до законодавства про оціночну діяльність.

"На жаль, розробка установчих документів та їх узгодження затяглися на період більше шести місяців з дати оцінки. Закон вимагає від Фонду провести переоцінку. Ми не очікуємо, яких глобальних змін ціни, так як для цього відсутні будь-які економічні передумови і як і раніше мають намір підписати установчий договір з державою, внісши у статутний капітал створюваного підприємства раніше заявлену суму" , - сказав Краснянський.

Згідно з постановою Кабміну № 955 від 3 жовтня 2012 року, ТОВ "ЗТМК" створюється шляхом внесення до його статутного капіталу ЦВК державного підприємства "ЗТМК". Державна частка у новоствореному ТОВ повинна бути не менше 51%.

Переможцем конкурсу з відбору недержавних учасників для ТОВ "ЗТМК" стала Tolexis Trading Ltd (Кіпр) бізнесмена Дмитра Фірташа. Group DF запропонувала за 49 % частку в статутному капіталі ТОВ "ЗТМК" 110 млн. доларів. Разом із зобов'язаннями з виплати заборгованості за електроенергію і погашення боргів перед Пенсійним фондом, вартість даного активу для групи складе не менше 160 млн. доларів.

ЗТМК - єдиний в Україні та Європі виробник металевого губчастого титану.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!