"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" і німецька RWE підписали угоду про постачання газу

Середа, 11 вересня 2013, 12:45

НАК "Нафтогаз України" і німецький газовий трейдер RWE Supply & Trading підписали угоду про постачання газу в Україну і зберігання газу в українських підземних сховищах газу.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, передає "УНІАН".

"З RWE підписаний новий договір в місті Ессен. Це сталося 5 вересня між НАК "Нафтогазом" і компанією RWE. У ньому передбачені питання як реалізації, так і сховища", - сказав Ставицький.

При цьому він не деталізував умови контракту.

Реклама:

"Я не буду вдаватися в комерційну складову, бо це комерційна таємниця. Хочу тільки сказати, що формула ціни нижча, навіть з урахуванням 100 доларів знижки (на ціну російського газу), яка дається за Чорноморський флот", - сказав Ставицький.

Нагадаємо, в лютому 2013 року Україна уклала з німецьким газовим трейдером RWE Supply & Trading контракт на постачання природного газу щорічним обсягом до 5 млрд кубометрів.

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" планує збільшити закупівлю у німецької RWE Supply&Trading не менш як на 1 мільярд кубометрів до 6 мільярдів.

Нагадаємо, за прогнозами Міненерговугілля, ціна на газ, який постачається з Європи німецькою компанією RWE, у третьому кварталі 2013 року становитиме 385 доларів за 1 тис. куб. м. Ціна на російський газ за той самий період прогнозується на рівні 400 доларів за 1 тис. кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: