Азаров дав майже 150 мільйонів на "латання діри" в Калуші

П'ятниця, 9 серпня 2013, 17:57

Кабмін виділив 148 млн гривень на проведення робіт на Домбровському кар'єрі в Калуші Івано-Франківської області.

Про це на прес-конференції заявив міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, близько 2 млн гривень виділено "на латання діри для того, щоб не було припливу в Домбровський кар'єр", 140 млн гривень - на утилізацію відходів хімічного виробництва, які знаходяться на південному борту кар'єра, ще 6 млн гривень - на проведення комплексного - геологічного, гідрогеологічного, геофізичного, геохімічного моніторингу ситуації.

"І потім вже на підставі цього моніторингу робиться ТЕО проект, що треба зробити, щоб раз і назавжди забути про цю проблему", - пояснив міністр.

Реклама:

Він уточнив, що відповідальною за проведення комплексного моніторингу ситуації на Домбровському кар'єрі призначена Державна служба геології та надр України.

"Вони повністю відповідальні. Вони вже будуть залучати ті організації, ті інститути, підприємства, які необхідні, вони вже будуть видавати останній кінцевий комплексний документ, в якому буде прописано, що, де, коли", - пояснив Проскуряков.

Як відомо, Івано-Франківська ОДА класифікувала ситуацію на Домбровському кар'єрі в Калуші як надзвичайну державного рівня через загрозу проникнення грунтових вод з північного борту Домбровського кар'єру.

Домбровський кар'єр - єдиний у світовій практиці відкритий кар'єр калійних руд, який експлуатувався з 1967 року. У 2006 році виробництво калійних добрив у Калуші було знято.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: