Бізнесмен, засуджений до страти в ОАЕ, відкрив авіакомпанію в Україні

П'ятниця, 9 серпня 2013, 11:33

В Україні з'явиться нова авіакомпанія - Yanair 28 серпня 2013 року запускає регулярний рейс з київського аеропорту "Жуляни" до Чернівців.

Засновник і власник компанії із статутним фондом 100 тис гривень - росіянин Олексій Янчук, йдеться в Єдиному держреєстрі підприємств України, пише Forbes.

Громадянин Росії Олексій Янчук відомий як засновник киргизької авіакомпанії Eastok Avia, а також фігурант кримінальної справи про вбивство співвітчизника Євгена Хапрова в ОАЕ навесні 2009 року.

У грудні 2011 року Шаріатській суд Шарджі засудив Янчука і його партнера Петра Іваника до смертної кари.

Реклама:

У Yanair в оперативному лізингу два літаки Saab 340A, які можуть перевозити 33 пасажирів, говорить комерційний директор компанії Олег Левченко. В Україну поки прибув один літак.

За словами Левченка, ринкова ціна Saab340А 1988 випуску - від 800 тис доларів до 1,4 млн доларів.

Літати до Чернівців Yanair планує три рази на тиждень, її базовий аеропорт – "Жуляни", йдеться в письмовій відповіді прес-служби аеропорту.

Вартість перельоту, за словами Левченко, від 902 гривень в одну сторону, і від 1574 гривень - в обидві.

Екіпажі літаків будуть укомплектовані колишніми співробітниками "АероСвіту", говорить Левченко, який у збанкрутілої компанії відповідав за внутрішні перевезення.

Як пише видання, компанія Yanair була зареєстрована в Житомирі 15 червня 2012 року, а її офіс знаходиться в Києві, виходить з даних Єдиного держреєстру.

Єдиний власник - громадянин Росії Олексій Володимирович Янчук, який проживає в Німеччині.

Олексій Володимирович Янчук, громадянин Росії, 28 грудня 2011 року був визнаний винним у вбивстві челябінського бізнесмена Євгена Хапрова, випливає з рішення Шаріатського суду Шарджі.

З рішення суду випливає, що між трьома засновниками компанії Avia (ОАЕ) - Янчуком, Хапровим і Іваником - у 2009 році виник конфлікт, який став причиною смерті Хапрова. Шаріатський суд заочно засудив Янчука та Іваника до страти, йдеться в рішенні суду.

"Вирок вступив в законну силу, і влада ОАЕ намагається добитися екстрадиції Янчука А.В.", - повідомив адвокат вдови Хапрова Олександр Пугачов.

Він додав, що засуджений в ОАЕ Янчук, за його відомостями, має вид на проживання в Німеччині, не уточнивши офіційної адреси проживання.

Видання зазначає, що не знайшло прямого підтвердження, що засновник Yanair і людина, засуджена в ОАЕ в 2011 році - одне і те ж саме обличчя.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: