На заводі Ахметова і Новинського 4 людини отруїлися чадним газом

П'ятниця, 9 серпня 2013, 09:11

У Донецькій області у ПАТ "Єнакіївський металургійний завод" (ЄМЗ) вуглекислим газом отруїлися четверо працівників.

За даними ЄМЗ, 8 серпня 2013 року, орієнтовно о 14:00 у конвертерному цеху стався випадок виробничого травматизму з двома слюсарями-ремонтниками ЄМЗ, передає УНІАН.

"У ході виконання ремонтних робіт при розтині гідравлічного затвору установки попереднього охолодження робітники отримали отруєння вуглекислим газом. Постраждалі госпіталізовані на кареті "швидкої допомоги" до міської лікарні Єнакієвого", - сказано у повідомленні.

Також повідомляється, що на підприємстві створено комісію з розслідування даного випадку травматизму, до якої увійшли інспектор Держгірпромнагляду Донецької області, технічний інспектор з праці профспілкової організації металургів і гірників України в Донецькій області, представники Фонду соцстрахування, служби охорони праці ЄМЗ та профкому заводу.

Реклама:

До розслідування залучено органи міської прокуратури та міліції Єнакієва. Санітарною службою заводу організовані профілактичні заходи.

Як відомо, "ЄМЗ" спеціалізується на виробництві товарної заготовки. Компанія виробляє катану і литу заготовку, стержневий прокат, а також різні сортові профілі (балки, швелери, куточки тощо). "ЄМЗ" входить до металургійного дивізіону групи "Метінвест".

Як відомо, основними акціонерами холдингу "Метінвест" є АТ "Систем Кепітал Менеджмент" (71,25%) олігарха Ріната Ахметова і група компаній "Смарт-холдинг" (23,75%) Вадима Новинського.

Як повідомлялося, 6 серпня 2013 року 5 людей загинуло і 22 було госпіталізовано через викид аміаку на заводі "Стирол" (Горлівка) олігарха Дмитра Фірташа.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: