Автомобілі, вироблені в Україні, також можуть подорожчати

Четвер, 8 серпня 2013, 19:46

В Україні можуть подорожчати не тільки імпортні, а й українські автомобілі.

Виробники стверджують, що можуть не встигнути на 1 вересня 2013 року виконати вимоги закону, і в цьому випадку утилізаційний збір пошириться і на них, пише "Комерсант-Україна".

"Ми не встигаємо на 1 вересня виконати вимоги закону. На створення виробничої програми та її реалізації буде потрібно більше часу, і до 1 вересня ми не встигаємо", - заявив керівник відділу зі зв'язків з громадськістю компанії "Єврокар" (виробляє Skoda) Олена Гавинська.

У ЗАЗу поки теж немає такої програми, заявив віце-президент з виробництва корпорації "Укравто" Олег Папашев.

Реклама:

"Ми додаємо зараз всі зусилля, щоб створити мережу центрів з утилізації автомобілів - майданчики для пунктів у нас вже є. Якщо мережу не вдасться створити до 1 вересня, нам доведеться платити збір", - зазначив він.

Саме українські автовиробники наполягали на введенні з 1 вересня 2013 року утилізаційного збору, який сплачується при імпорті автомобілів в країну.

Виробники звільняються від його сплати за умови погодження з урядом програми створення або модернізації виробничих потужностей і нових робочих місць.

При цьому автозаводи повинні створити власні мережі пунктів з приймання (в кожному місті з населенням від 50 тис осіб) і розбирання (у кожній області) автомобілів, що підлягають утилізації.

"Єврокар" вже повідомив дилерам про підвищення цін на весь модельний ряд: з вересня машини подорожчають на 7,3 тисячі гривень, що еквівалентно утилізаційному збору.

Папашев сказав, що його компанія все ж розраховує встигнути виконати вимоги закону і поки ціни не підвищувала.

АІС прийме рішення з даного питання тільки у вересні, сказав директор з маркетингу компанії Сергій Боровик.

Як повідомлялося, нещодавно президент Віктор Янукович підписав закон про введення екологічного податку на утилізацію імпортованих транспортних засобів.

В липні 2013 року представництво ЄС в Україні висловило сподівання, що Україна відмовиться від застосування закону про утилізаційний збір на автомобілі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: