"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українські лабораторії не знайшли в шоколаді Roshen канцерогенів

Середа, 7 серпня 2013, 19:29

Ряд українських лабораторій не виявили канцерогенної речовини бензапірену в продукції кондитерської корпорації Roshen.

Про необґрунтованість нападок Росспоживнагляду на українські солодощі заявили Національна академія медичних наук України, Держсанепідемслужба і Інспекція захисту прав споживачів, передає ZN.UA.

Інститут гігієни та медичної екології ім. О.М. Марзєєва Національної академії медичних наук України дійшов висновку, що шкідливі речовини в шоколаді відсутні.

У листі інституту до головного технолога комбінату Roshen зазначено, що "у зв'язку з інформацією, що прозвучала в ЗМІ, щодо наявності бензапірена в молочному шоколаді Roshen фахівці лабораторії з власної ініціативи придбали у торговій мережі та проаналізували зразки молочного шоколаду Roshen.

Реклама:

"Дослідження проводили з використанням методів хроматографічного та спектрально-люмінісцентного аналізів відповідно до Держстандарту. У результаті в проаналізованих зразках бензапірен не знайдений (нижче позначки чутливості 0,1 мкг/кг), що свідчить про харчову безпеку шоколаду "молочний темний" за показником змісту бензапірену", - йдеться у висновку інституту.

Державна інспекція з питань захисту прав споживачів України також не виявила будь-яких порушень щодо якості продукції кондитерської корпорації Roshen, повідомив глава відомства Сергій Орєхов.

"Ми проводили планову перевірку на підприємствах Roshen у І кварталі 2013 року, претензій до якості продукції концерну у нас не було", - сказав він.

За словами Орєхова, з боку українських споживачів також не було нарікань на вироби корпорації.

Як повідомлялося, у Росспоживнагляді заявили, що більше 90% досліджених зразків кондитерських виробів, вироблених на фабриках корпорації Roshen, не відповідали нормативним вимогам.

Як відомо, Росія заборонила ввіз усіх цукерок компанії Roshen. Голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що українські цукерки не відповідають стандартам якості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!