Введення утилізаційного збору може бути відкладене - автоімпортери

Середа, 7 серпня 2013, 09:09

Введення утилізаційного збору з автомобілів, заплановане на 1 вересня 2013 року, може бути відкладено до ухвалення нових змін до законодавства, які розроблятимуться в Кабміні відповідно до доручення президента.

Про це заявив голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко, передає УНІАН.

"Збір дійсно вводиться з 1 вересня. Але за дорученням президента, яке визначено як невідкладне, Кабміну доручено зробити дві речі - прибрати коефіцієнти, які є в сьогоднішній редакції закону (про диференціацію збору залежно від об'єму двигуна), - сказав Назаренко. - Крім того, президент доручив виключити із закону моменти, які не відповідають вимогам СОТ".

У зв'язку з цим Назаренко припустив, що норми, визначені президентом, будуть розроблені в найкоротші терміни й прийняті на засіданні парламенту в перші ж дні нової сесії.

Реклама:

"Але буде дещо несправедливо, якщо хтось 1 вересня сплатить 30 тис гривень (збору), а потім швидко внесуть зміни, й треба буде платити лише 5 тис гривень. Тому, найімовірніше, якийсь час закон не працюватиме. А потім внесуть зміни, і закон запрацює", - сказав Назаренко.

Як повідомлялося, нещодавно президент Віктор Янукович підписав закон про введення екологічного податку на утилізацію імпортованих транспортних засобів.

В липні 2013 року представництво ЄС в Україні висловило сподівання, що Україна відмовиться від застосування закону про утилізаційний збір на автомобілі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: