"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Клименка похвастали, як можуть "вибивати" зарплатні борги

Середа, 28 серпня 2013, 18:18

За сім місяців поточного року наймані працівники отримали 804,7 млн. грн. заборгованої зарплати, а бюджет - 171,2 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб.

Про це йдеться в повідомленні міністерства.

Таких результатів вдалося досягти під час заслуховувань керівників підприємств-боржників на засіданнях спеціальних комісій за участі працівників Міндоходів та органів місцевої влади, наголошують у відомстві.

В повідомленні зазначається, що членам комісій вдалося переконати понад 47,8 тис. cуб'єктів господарювання підвищити зарплату своїм працівникам. Внаслідок цього бюджет отримав додаткових 85,5 млн. гривень.

Реклама:

Найбільша кількість таких підприємств, що підвищили рівень заробітної плати обліковуються в Луганській, Київській областях та у місті Києві. 

У міністерстві відзначають, що з початку 2013 року органами Міндоходів при перевірці суб’єктів господарювання, які виплачували заробітну плату та інші доходи фізичним особам, порушення податкового законодавства було виявлено у 93% до перевірених.

"До речі, багато платників податків саме через низький рівень заробітної плати не можуть претендувати на автоматичне відшкодування податку на додану вартість. Відповідно до критеріїв для ПДВ-автомату, середня зарплата має перевищувати мінімальний рівень не менш ніж у 2,5 раза. Однак для платників цей пункт неподоланний", - підкреслює прес-служба.

За даними Міндоходів, лише за результатами опрацювання декларацій за червень 2013 року цьому критерію не відповідали майже 1,4 тис. платників з 1,8 тис., які подали заявки на відшкодування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!