ЄС готує офіційну претензію до "Газпрому"

Вівторок, 27 серпня 2013, 09:12

Європейські контрольні органи готують офіційну претензію до "Газпрому" у зв'язку з можливими порушеннями російською компанією антимонопольного законодавства.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на свої джерела, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

За цими даними, документ може бути підготовлений до кінця року, якщо Росія і ЄС не розпочнуть переговори про врегулювання висунутих ЄС претензій.

На основі так званої заяви про заперечення регулятори можуть ініціювати антимонопольний процес, підсумком якого може стати накладення штрафів та інших покарань.

Реклама:

Розмір штрафу, згідно європейському антимонопольному законодавству, може становити до 10% річної виручки. Найбільший за всю історію штраф був накладений у 2009 році на Intel в розмірі 1,06 млрд. євро.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров говорив недавно, що в Москві стурбовані розпочатим торік Єврокомісією антимонопольним розслідуванням відносно "Газпрому".

"Серед висунутих звинувачень є "нав'язування покупцям ціни на газ, заснованої на "нафтовий прив'язці". Але дана формула, розроблена, до слова, голландцями, досі ніким не оскаржувалася і застосовується іншими постачальниками газу до Європи. Якщо ж відносно "Газпрому" будуть прийняті санкції, то компанії буде складно працювати на ринках, де її відверто дискримінують", - заявив тоді міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: