"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров засумнівався у якості німецької пшениці

П'ятниця, 23 серпня 2013, 17:38

Прем'єр-міністр Микола Азаров стверджує, що в Україні діє достатньо багато стимулів для розвитку сільгоспвиробників і вирощується більш "чиста" пшениця, ніж в Німеччині  

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, відповідаючи на питання користувачів мережі.

"Діє ціла система стимулів, це і дотація на молодняк великої рогатої худоби; та пільгові умови для будівництва теплиць, овочесховищ, тваринницьких ферм; це і форвардні закупівлі зерна; це і постійно діючі ярмарки в містах, які дозволяють прибрати посередника; це і система оптових ринків і багато іншого", - наголосив голова уряду.

За його словам, усі ці заходи призвели до стабілізації цін на продовольчі товари.

Реклама:

Крім цього, прем'єр відзначив, що в Україні вирощується продукція з мінімальним внесенням міндобрив.

"Наші продукти більш якісні, ніж продукти, вироблені в європейських країнах. Ми вносимо на 1 гектар приблизно утричі менше мінеральних добрив, ніж у Німеччині, і отримуємо загалом хороший урожай. А тепер давайте порівняємо пшеницю у нас і в Німеччині. Яка екологічно безпечніше?", - заявив він.

"Звичайно, мені можуть заперечити, що в результаті такої політики родючість грунтів знижується. І це вірно. Але нам треба знаходити дуже правильний баланс між мінімальною кількістю хімікатів і екологічною чистотою", - додав Азаров. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!