Новий власник "Донбасенерго": підприємство вбите, як і все в країні

Четвер, 22 серпня 2013, 18:56

Новий власник "Донбасенерго" Ігор Гуменюк планує інвестувати сотні мільйонів доларів у підприємство.

Про це він заявив в інтерв'ю "Forbes-Україна".

"Підприємство" Донбасенерго ", звичайно, вбите, як і все у нас сьогодні в країні", - сказав він.

За словами Гуменюка, модернізувати "Донбасенерго" за рахунок українських грошей неможливо, тому засновником української компанії виступає західний Energoinvest Holding BV - для подальшої перспективи отримання дешевих кредитів під модернізацію.

Реклама:

На питання, навіщо йому "Донбасенерго", він відповів так:

"З різних причин. У нас є програми з будівництва торгових центрів ... Але ми вирішили трохи змінити вектор. На найближчі рік-два, може, трохи більше, стає не таким цікавим будівництво торгових площ, і тому було прийнято рішення (брати участь у конкурсі). Ціну ми заплатили чималу ... Ну і що таке електроенергія? Це ліквідний продукт, що продається за будь-якої більш-менш стабільної ситуації ".

"Для нас вкрай цікаво, враховуючи, що є свій видобуток вугілля, побудувати новий газовий блок. Скільки це буде грошей, я зараз не готовий говорити. Думаю, що гроші немалі, як мінімум сотні мільйонів доларів", - додав Гуменюк.

Як відомо, у середу 21 серпня компанія Ігоря Гуменюка "Енергоінвест Холдинг" (Донецьк) виграла конкурс на купівлю держпакету акцій "Донбасенерго".

"Енергоінвест Холдинг" запропонував за 60,773% акцій "Донбасенерго" найвищу ціну - 718,9 млн. грн., що на 77,9 млн. грн. більше його початкової ціни.

Гуменюк був депутатом Верховної Ради 5-го і 6-го скликання від Партії регіонів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!