"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Засновник Facebook оголосив про запуск нового проекту

Середа, 21 серпня 2013, 20:06

Засновник найбільшої в світі соцмережі Facebook Марк Цукерберг оголосив про запуск проекту Internet.org. з метою зробити інтернет більш доступним для 5 млрд чоловік, які зараз не можуть собі дозволити підключитися до світової мережі.

Про це пишуть "Ведомости".

Як повідомляється, Цукерберг повідомив, що до інтернету підключені 2,7 млрд жителів Землі.

"Щороку число підключень до інтернету зростає на 9% і це говорить про те, що цей процес знаходиться на початковій стадії свого розвитку", - вважає засновник Facebook. Число активних користувачів самої Facebook в цьому році перевищило 1,15 млрд осіб.

Реклама:

Крім Facebook проект Internet.org підтримують Nokia, Opera, Samsung, Qualcomm, Ericsson і MediaTek.

Ці компанії декларують, що будуть розробляти дешеві технології для доступу в інтернет, робити недорогі смартфони, які дозволять підключатися до мережі жителям слаборозвинених країн.

Як зазначається, компанії також планують зайнятися спрощенням роботи додатків для смартфонів, щоб вони працювали більш ефективно і споживали менше трафіку і повільніше витрачали заряд акумулятора.

Основні засади проекту: зробити інтернет доступнішими завдяки не тільки здешевленню смартфонів, але і роботі з мобільними операторами, які повинні поширити покриття на території, які досі не охоплені зв'язком.

Також компанії хочуть допомогти бізнесам стимулювати розвиток мобільного напряму.

У багатьох країнах тарифні плани з доступом в інтернет досить дорогі, їх вартість часто перевищує вартість смартфона: наприклад, в США iPhone з середнім тарифом на інтернет на два роки стоїть близько 2000 доларів, з яких 500-600 доларів припадає на смартфон, а що залишилися приблизно 1500 доларів - на інтернет-доступ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: