"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ставицький обіцяє, що бензин не подорожчає

Середа, 21 серпня 2013, 18:10

У міністерстві енергетики та вугільної промисловості України запевняють, що через зупинку на ремонт Мозирського НПЗ (Білорусь) ціни на бензин в Україні не виростуть.

Про це сказав міністр Едуард Ставицький, передає "ЛІГАБізнесІнформ".

"Міністерство знало заздалегідь про це. Ми прийняли ряд заходів, і трейдерами закуплено паливо в Румунії та Болгарії, складено графік розвантаження танкерів, тому ринок буде стабільний", - зазначив Ставицький.

Крім того, за словами міністра, є два варіанти диверсифікації постачань палива - за рахунок внутрішнього видобутку та реалізації через компанію Укрнафта.

Реклама:

"Ринок знаходиться в стабільній ситуації. А за спекуляціями ми будемо дивитися. Деякі трейдери підозрюють інтерес, щоб під шумок підняти ціни, як це зазвичай буває. Ми поставили до відома міністерство доходів і зборів та Антимонопольний комітет, які відстежуватимуть ситуацію", - сказав він.

Нагадаємо, раніше передбачалося, що зростання цін на бензин всіх марок може початися у вересні-жовтні 2013 року, що буде обумовлено переорієнтацією на альтернативні джерела поставок палива.

На початку серпня на установці каталітичного крекінгу на Мозирському НПЗ виникла поломка, яка призвела до позапланового ремонту підприємства і істотного зниження поставок бензину в Україну.

У вересні цей найбільший постачальник нафтопродуктів на ринок України (близько 35% за підсумками першого півріччя 2013) піде на плановий двомісячний ремонт.

Очікувалося, в серпні дефіцит поставок складе близько 100 тис тонн, або 25% від очікуваного рівня споживання автомобільних бензинів. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!