Івано-Франківська область відмовила Chevron у видобутку газу

Вівторок, 20 серпня 2013, 18:32

Представницький орган Івано-Франківської області на заході України відхилив запропонований урядом проект угоди з Chevron про видобуток сланцевого газу, за рахунок якого Київ сподівається знизити залежність від "Газпрому".

Про це пише Рейтер.

Як повідомляється, депутати регіону, що межує з ЄС, де електоральна підтримка президента Віктора Януковича помітно нижче, ніж на індустріальному Сході, повернули документ Києву. Критики назвали проект, що передбачає гідророзрив пластів, "знищенням української землі".

За урядовий проект проголосували 40 депутатів при необхідному мінімумі в 58 голосів, сказав Рейтер представник обласної ради по телефону з Івано-Франківська.

Реклама:

Chevron повідомила в лютому, що переговори з Україною про видобуток сланцевого газу з Олеського родовища не можуть тривати нескінченно. Енергетичний гігант розглядає перспективи вкладень у видобуток сланцевого газу в інших країнах.

Аналогічний проект, про видобуток сланцевого газу на сході України, був легко прийнятий місцевими законодавцями ще в минулому році: освоювати родовище доручено Royal Dutch Shell.

Депутати на заході веліли уряду в Києві доопрацювати проект угоди заради збільшення гарантій екологічної безпеки регіону.

Нагадаємо, міністр енергетики Едуард Ставицький сказав в інтерв'ю Рейтер, що країна планує і далі зменшувати імпорт природного газу з Росії, збільшуючи закупівлі в Європі.

У минулому році Київ скоротив імпорт на третину до 33 мільярдів кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: