Українські крабові палички теж скаржаться на блокаду Росії

Вівторок, 20 серпня 2013, 15:03

Найбільший український виробник продукції з сурімі ТОВ "Аквафрост", який реалізує продукцію під торговою маркою "Водный мир", не може потрапити на ринок Російської Федерації з березня 2013 через проблеми з митницею.

Про це "Інтерфакс-Україна" заявив директор ТОВ з продажу Едуард Корзун.

"Заборону на ввезення продукції, виробленої "Аквафрост" було накладено з боку РФ ще в березні 2013 року. Аргументація все та ж - невідповідність якимсь незрозумілим параметрам. Через цю заборону були зірвані всі контракти, за якими ми постачали продукцію до РФ. До поточного моменту всі наші звернення в різні органи про можливість відновлення поставок не мали результату", - сказав він.

При цьому, за його словами, виробники країн Митного союзу мають можливості ввозити аналогічну продукцію на територію України, причому, не оплачуючи мито.

Реклама:

"На нашу думку, заборона на постачання продукції до РФ викликана бажанням захистити своїх виробників від конкуренції, а відсутність реакції нашої влади на ці кроки - позицією страуса і повною байдужістю до українських виробників, які в умовах економічної нестабільності в Україні, змушені працювати на забезпечення фіскальних органів без можливості розвитку", - заявив Корзун.

Разом з тим, в компанії не змогли повідомити, яка частка експорту їх продукції до РФ і які обсяги в грошовому еквіваленті.

"Аквафрост" - один з найбільших виробників крабових паличок та інших продуктів з сурімі (фарш з філе певних видів риби) в країнах СНД.

Продукція ТМ "Водный мир" (крабові палички, рибні пресерви та ікра, морські коктейлі) експортуються до США, РФ, Казахстан, Білорусь і Молдову.

У 2012 році компанія розраховувала збільшити свій дохід на чверть за рахунок виходу на ринок Росії - до 424 млн грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!