Казахстан оголосив війну українській курятині

Вівторок, 20 серпня 2013, 14:07

Міністерство сільського господарства Казахстану призупинило ввезення м'яса птиці з України.

"Ми зараз зупинили ввезення української птахівницької продукції. Тому що нам, по-перше, не дають можливості провести посилений лабораторний контроль. Якщо йдуть перешкоди з боку постачальників цієї продукції, однозначно ввезення цієї продукції на територію Казахстан не буде", - сказала заступник міністра сільського господарства Гульмира Ісаєва на брифінгу у вівторок в Астані.

За її словами, у разі повторного виявлення невідповідностей вимогам техрегламенту, Мінсільгосп "буде забороняти ввезення цієї продукції на територію Митного союзу", повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Споживайте якісну харчову продукцію, остерігайтеся харчових отруєнь, тому що та продукція, яка на сьогоднішній день реалізується на ринках Казахстану, не безпечна для вас. На ній виявлені кишкові палички, мезофільні бактерії, тобто це продукція, яка скидається нам з України за демпінговими цінами ", - попередила споживачів Ісаэва.

Реклама:

Як пояснив керівник прес-служби Мінселхоза Сакен Калкаманов, якщо українським виробникам м'яса птиці вже заборонили реалізовувати свою продукцію в Казахстані, то до ряду недобросовісних російських і білоруських виробників застосовано попередження.

"Тільки до тих, хто в Митному союзі, - попередження. Тобто продукція вилучена, знищена. Якщо у них повторно виявиться, тоді ми їм заборонимо для реалізації", - зазначив він.

За інформацією Калкаманова, серед порушників норм безпеки ввезеного в Казахстан м'яса птиці є і американські виробники.

"У них з заморожуванням проблема, багато води", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що Мінсільгосп Казахстану в ході перевірок ветеринарно-санітарних вимог м'яса птиці виявив порушення норм безпеки з боку українських і російських виробників. Зокрема, в результаті перевірок масова частка вологи і м'ясного соку, що виділився при розморожуванні м'яса птиці в споживчій упаковці, склала: 9,9% в м'ясі птиці ПрАТ "Миронівська птахофабрика" (Україна), 16,8% в м'ясі птиці торгової марки " Білий птах "(Росія), 10,7% в птиці ТОВ" Агромарс ексім "(Україна).

Комі того, в продукті ТОВ "Птахокомбінат" (Ставропольський край РФ) виявлено виявлено вміст вологи 9,9%.

Разом з тим, у пробах м'яса птиці, відібраних на об'єктах внутрішньої торгівлі, виявлено перевищення кількості мезофільних аеробних і факультативно-анаеробних мікроорганізмів "(Кмафанм), при перевищенні якого продукція не рекомендується до вживання в їжу, а також бактерій групи кишкової палички (БГКП) - санітарно-показових мікроорганізмів, що вказують на неналежне зберігання, транспортування продукції.

Продукцію з такими порушеннями норм безпеки реалізовували в Казахстані ПрАТ "Миронівська птахофабрика" (Україна), "Алтайський бройлер" і ЗАТ "Пріосколье" (Росія) та інші виробники.

Правом завозити до Казахстану м'ясо птиці наділені 30 підприємств.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!