"Укрзалізниця" віддасть маловідомій компанії 8 мільярдів за електровози

П'ятниця, 2 серпня 2013, 09:59

Маловідома компанія "Прем'єр лізинг" перемогла у двох найбільших в 2013 році тендерах "Укрзалізниці" на надання лізингових послуг на суму понад 8 млрд гривень для закупівлі 113 електровозів.

Компанія змогла запропонувати більш вигідні умови, ніж такі великі гравці ринку, як "ОТП Лізинг" і "Альянс Лізинг", передає "Комерсант-Україна".

Одеська та Львівська залізниці вибрали компанію "Прем'єр лізинг" для отримання в лізинг 70 електровозів (виробляє "Луганськтепловоз") і 43 електровозів (виробляють "Уральські локомотиви"), йдеться в повідомленнях залізних доріг.

Договір з Одеською залізницею (Одеська залізниця) буде підписаний 28 серпня 2013 року, а зі Львівською залізницею (ЛЗ) - 30 серпня 2013 року, термін надання лізингу - сім років.

Реклама:

Вартість пропозиції "Прем'єр лізингу" для Одеської залізниці становила 4,08 млрд гривень. Для порівняння: два інших учасники тендеру - "ОТП Лізинг" і "Альянс Лізинг" - запропонували 4,56 млрд гривень і 4,39 млрд гривень відповідно.

У тендері Львівської залізниці "Прем'єр лізинг" запропонував ціну в 3,93 млрд гривень, тоді як "ОТП Лізинг" - 4,48 млрд гривень, а "Альянс лізинг" – 4,27 млрд гривень.

Таким чином, загальна вартість послуг, які "Прем'єр лізинг" надасть залізницям, становить 8,01 млрд гривень.

Процентна ставка в пропозиціях "Прем'єр лізингу" (в тендері для Одеської залізниці, умови по тендеру Львівської залізниці не повідомляються) становила 9,5% річних, тоді як "ОТП Лізингу" і "Альянс Лізингу" - 13% і 12% відповідно.

Таку низьку ставку "Прем'єр лізинг" міг запропонувати завдяки вливанню в компанію ресурсів її власників, вважає гендиректор "VAB Лізингу" Людмила Золотарьова.

У "Прем'єр лізинг" від коментарів відмовилися. Учасники ринку відзначають, що про компанію знають небагато. При цьому саме їй дістаються одні з найбільших контрактів на ринку - з публічної інформації відомо, що минулого року "Прем'єр лізинг" уклав контракти з "Укрзалізницею" на суму мінімум 5,1 млрд гривень для закупівлі 5 тис піввагонів.

У неофіційних бесідах один з менеджерів лізингової компанії відзначив, що, за його інформацією, компанія фінансується Внєшекономбанком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: