Будівельники "Охматдиту" отримали десятки мільйонів на інститут

П'ятниця, 2 серпня 2013, 09:31

ДП "Укрмедпроектбуд" уклало угоду з ТОВ "Укрпрофмед" на реконструкцію та оснащення будівель по вул.Амосова, 5 у м.Києві для розміщення структурних підрозділів Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені Л.В. Громашевського.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Вартість угоди, розрахованої до кінця року, становить 31,8 млн гривень.

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі "в одного учасника". Однак обґрунтування закупівлі в "ВДЗ" не опубліковано всупереч вимогам тендерного законодавства.

Реклама:

"Укрпрофмед" було найнято для реконструкції цих будівель у грудні 2012 року. Тоді компанія отримала підряд вартістю 19,71 млн гривень. Відтак загальна вартість реконструкції становить вже 51,51 млн гривень.

Тоді фірму також обрали на неконкурентних торгах, пояснивши це необхідністю виконати роботи до кінця року. Однак чому було обрано саме цю фірму - не повідомлялось.

Нагадаємо, компанія "Укрпрофмед", яка належить Ірині Ковальовій, Сергію Катричу та ТОВ КУА "ІФГ Капітал венчурні фонди" Ірини Новикової, є генпідрядником будівництва нового корпусу "Охматдиту".

На нього було проведено тендери на суму 742,79 млн гривень. Загальна вартість будівництва оцінюється у 1,8 млрд гривень, однак коштів на це у держбюджеті наразі немає.

Субпідрядником будівництва в "Охматдиті" є фірма "Євроінвестстрой", близька до оточення Олександра Януковича.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: