Кабмін хоче виділити 24,3 мільярда Міносвіти і 0,9 мільярда - Мінспорту

Неділя, 18 серпня 2013, 14:33

Кабмін пропонує ВР виділити 24,289 мільярда гривень з держбюджету на діяльність в 2013 році Міносвіти і 0,941 мільярда гривень - Мінспорту.

Про це йдеться в проекті закону № 3085, зареєстрованому в ВР, автором якого виступив Азаров, передають "Українські новини".

Згідно з пояснювальною запискою, пропонується затвердити обсяги фінансування цих міністерств в 2013 році, створених шляхом реорганізації Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.

При цьому пропонується також виділити Міносвіти із загальної суми 1,4 млрд гривень на дослідження, наукові і науково-технічні розробки, виконання робіт за державними цільовими програмами і державним замовленням, виконання міжнародних наукових та науково-технічних програм і проектів вищими навчальними закладами та науковими установами , підготовку наукових кадрів, фінансову підтримку наукової інфраструктури та наукових об'єктів.

Реклама:

Також пропонується виділити 10,8 млн гривень на функціонування музеїв; 81,2 млн гривень - на дослідження, наукові і науково-технічні розробки, проведення наукових заходів національним університетом ім. Шевченка, фінансову підтримку наукових об'єктів, що становлять національне надбання, амбулаторне медичне обслуговування працівників Кримської астрофізичної обсерваторії.

Крім цього, на фізичну й спортивну підготовку учнів та студентів проектом передбачається 63,2 млн гривень.

У свою чергу, кошти Мінспорту пропонується направити на підготовку та участь збірних команд у Паралімпійських і Дефлімпійських іграх - 154,7 млн гривень, а на підготовку в участі збірних команд в Олімпійських та юнацьких Олімпійських іграх - 22,8 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!