Росії у виробах "Рошен" не сподобалися написи на упаковці - Прасолов

П'ятниця, 16 серпня 2013, 18:41

Російська сторона не підтвердила наявність шкідливих речовин у продукції "Рошен" і визнала, що претензії є лише до маркування на упаковках і етикетках цієї продукції.

Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов на брифінгу, коментуючи результат переговорів української урядової делегації з російським Росспоживнаглядом, повідомляє УНІАН.

"Було заявлено російською стороною про те, що вони підтверджують невідповідність вмісту продуктів і тих написів, які містяться на упаковці. Підтвердження про те, що знайдено якісь токсичні речовини, з російського боку не надходили. Тобто їх немає", - сказав Прасолов.

Він також повідомив, що Кабінет міністрів 19 серпня підготує чіткий план дій щодо проблем з українськими товарами на російській митниці, який може містити звернення до Світової організації торгівлі, передає "Радіо Свобода".

Реклама:

За словами Прасолова, прем’єр Микола Азаров доручив створити робочу групу з широкого спектру питань українсько-російської взаємодії, зокрема, це стосується проблем із ввезенням українських товарів до Росії.

"Прем’єр-міністр окреслив завдання, щоб у понеділок ми розробили чіткий план дій, який має привести до вирішення тих питань, які виникли сьогодні на митному кордоні між Росією і Україною", - сказав міністр.

Як відомо, 29 липня голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив про запровадження заборони на постачання до Росії продукції української корпорації "Roshen", що виготовляє кондитерські вироби.

30 липня Росспоживнагляд заявив про виявлення в кондитерській продукції Roshen бензапирену, що має канцерогенні властивості.

31 липня Росспоживнагляд повідомив Федеральну митну службу Росії (ФМС) про заборону на постачання на територію РФ продукції чотирьох фабрик Roshen.

6 серпня Росспоживнагляд повідомив, що основною претензією до кондитерських виробів Roshen є невиконання законодавства у сфері захисту прав споживачів, зокрема, невідповідність інформації про харчову цінність продукції, зазначеної на етикетці.

Перевірку якості кондитерських виробів Roshen вже провели Білорусь, Молдова, Таджикистан і Казахстан, проте санітарні служби цих країн жодних порушень не виявили.

14 серпня, як стверджує Федерація роботодавців України, Митна служба Росії внесла до переліку "ризикових" усіх без винятку українських імпортерів, що фактично на невизначений час блокувало постачання товарів з України.

В уряді Росії заявили, що рішення про зупинення імпорту з України ухвалювала митна служба, а на рівні уряду жодних рішень не було.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: