Консорціум з РФ передбачав зниження ціни на газ до 268,5 долара

Середа, 14 серпня 2013, 20:05

Україна за умови створення спільного з Росією газотранспортного консорціуму отримала б зниження ціни на газ до 268,5 долара за 1 тис кубометрів.

Про це заявив посол РФ в Україні Михайло Зурабов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Той факт, що в грудні 2012 року планувалося підписати основні параметри рішення газового питання, це дає мені підставу вважати, що можна було знайти розв'язку по ціні на російський газ для України і поза форматом Митного союзу. Думаю, що можу назвати цю ціну тут, вона справить сильне враження з урахуванням того, яка ціна є на сьогоднішній день. Ця ціна повинна була бути 268,5 долара за 1 тис куб. м газу", - сказав він.

Зурабов зазначив, що відповідні документи і домовленості повинні були бути підписані 18-19 грудня 2012 року в ході зустрічі президентів України та Росії.

Реклама:

Посол також уточнив, що так і не укладені домовленості передбачали закріплення мінімального обсягу прокачування російського газу через українську ГТС в обсязі 60 млрд кубометрів.

Як повідомлялося, "Нафтогаз" у червні 2013 року купував російський газ за контрактом з ВАТ "Газпром" за ціною 426,1 долара за 1 тис кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!