Міндоходів замовило акцизів, переплативши 195 мільйонів

Вівторок, 13 серпня 2013, 09:25

Міністерство доходів і зборів уклало угоду з ДП "Поліграфічний комбінат "Україна" по виготовленню цінних паперів" на виготовлення марок акцизного податку на 316,74 млн гривень.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Замовлено виготовлення 3,41 млрд штук марок на алкоголь та 1,59 млрд штук тютюнових марок 27 копійок та 14,2 копійки за штуку відповідно. Нові марки введено у обіг з 1 серпня 2013 року.

Ціни на акцизні марки збільшено постановою Кабміну у березні 2013 року. Старі ціни були меншими майже у три рази.

Реклама:

Якби Міндоходів замовило марки за старими цінами, то вартість усієї закупівлі була б нижчою на 195 млн гривень.

Зовнішній вигляд нових акцизних марок дуже схожий на ті марки, які запатентувала фірма "ЮС-дизайн", яка належить голові консультативної ради консорціуму ЄДАПС Юрію Сидоренку.

Нагадаємо, цієї весни уряд витіснив ЄДАПС з ринку виготовлення державних документів, віддавши підряди державному комбінату "Україна". Цей комбінат не публікує дані про свої тендери у "Віснику держзакупівель".

Нагадаємо, Міністерство доходів та зборів очолює Олександр Клименко, міністром фінансів є Юрій Колобов, колишній голова Нацбанку Сергій Арбузов зараз працює першим віце-премєр-міністром. Вони вважаються близькими до Олександра Януковича, сина президента України Віктора Януковича.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: