Посол: США допоможуть Україні досягнути енергетичної незалежності

Субота, 10 серпня 2013, 15:09

Одним з головних пріоритетів США у співпраці з Україною є підтримка прагнення українців досягнути енергетичної незалежності.

Про це заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт в інтерв’ю "Радіо Свобода".

"Це є важливою комерційною ініціативою, оскільки ми маємо дві великі американські нафтові компанії, які зацікавлені у співпраці з Україною, – це ExxonMobil та Chevron. Але це також важлива геостратегічна ініціатива. Я впевнений у цьому, базуючись на дискусіях із керівництвом цих компаній", - сказав Пайєтт.

Він додав, що ExxonMobil та Chevron дуже зацікавлені в роботі на українському енергетичному ринку.

Реклама:

"Вони хочуть принести кращі американські технології, ноу-хау та американські гроші в український енергетичний сектор. Це буде дуже добре для українців та допоможе Україні у досягненні мети щодо енергетичної незалежності", - наголосив посол.

За його словами, наступним кроком має бути завершення укладення угоди про видобуток сланцевого газу з компанією Chevron.

"Очікується погодження (цієї угоди) на обласному рівні. Що ж до ExxonMobil, то зараз відбуваються переговори з урядом. Сподіваюся, що за пару років ми побачимо значні інвестиції – близько сотень мільйонів доларів", - резюмував Пайєтт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!