Нацбанк просять відмінити копіювання паспортів при обміні валют

Четвер, 1 серпня 2013, 18:53

Держпідприємництво звернулося до Нацбанку з проханням відмінити копіювання паспортів при здійсненні операцій з обміну валют.

Про це повідомили у відомстві, передає УНІАН.

За даними Держпідприємництва, останнім часом набули поширення випадки торгівлі копіями сторінок паспортів громадян України, що використовуються для вчинення шахрайських правопорушень, зазвичай, для оформлення кредитів або ж реєстрації фірм.

У відомстві нагадали, що відповідно до інструкції про порядок організації та здійснення валютно-обмінних операцій на території України, затвердженої постановою правління НБУ від 12 грудня 2002 року № 502, під час здійснення валютно-обмінних операцій, незалежно від суми операції, працівники пунктів обміну валют за допомогою копіювальної техніки роблять копії перших та других сторінок паспортів громадянина України.

Реклама:

При цьому працівники банків користуються саме нормами зазначеної інструкції, а не роз’ясненнями листа Нацбанку від 4 лютого 2013 року.

"Важко уявити, з якою економічно виправданою метою все це запроваджено, крім залякування громадян, що їхні персональні дані та копії документів будуть використані шахраями", - зазначили у Держпідприємництві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!