Лукаш хоче відкласти введення нових правил оцінки нерухомості

Четвер, 1 серпня 2013, 10:46

Глава Міністерства юстиції Олена Лукаш запропонує на засіданні уряду розглянути питання перенесення термінів вступу в силу нового порядку оцінки нерухомості для цілей оподаткування.

Про це вона повідомила журналістам перед засіданням Кабміну, передає "Інтерфакс-Україна".

"З 1 серпня набувають чинності нові правила оподаткування. Це дуже серйозна проблема, оскільки на сьогодні в 62 рази менше оцінювачів, ніж було раніше. І з урахуванням того, що серед громадян затребувані 4 тис нотаріальних дій, то, безумовно, така незначна кількість оцінювачів... ускладнить доступ громадян до реєстрації. Сьогодні я буду пропонувати колегам відстрочити або який-небудь іншим способом вирішити проблему", - сказала вона.

Лукаш також відзначила необхідність надати можливість всім бажаючих пройти навчання для отримання сертифікату оцінювача нерухомості для цілей оподаткування.

Реклама:

"Я також сьогодні буду пропонувати колегам, щоб ті особи, які сьогодні вже сплатили такі оцінки, а термін їх дії 6 місяців, мали право ними користуватися і сьогодні, і завтра, і протягом усього терміну, на який видано документ", - додала вона.

Як відомо, з 1 серпня фізичні особи, що продають рухоме і нерухоме майно, повинні отримувати оцінку майна для сплати податків виключно у спеціалізованих оцінювачів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: