ЄС допоможе Україні у сфері державного фінансового контролю

Вівторок, 9 липня 2013, 20:07

У Держфінінспекції відбулося засідання експертів ЄС щодо підготовки проекту Тwіnning з удосконалення системи державного фінансового контролю.

Про це йдеться у повідомленні інспекції.

"Мета зустрічі полягала в оцінці потенціалу та пріоритетних ідей запланованого проекту, який спрямований на реалізацію положень майбутньої Угоди про асоціацію Україна-ЄС: забезпечення покращання системи державного внутрішнього фінансового контролю та запровадження належних механізмів у боротьбі із шахрайством", - сказано у повідомленні.

У відомстві зазначили, що представникам ЄС було презентовано основні повноваження та структуру, права та обов’язки органів Держфінінспекції, підходи до планування та порядок проведення контрольних заходів, стан впровадження європейської моделі державного внутрішнього фінансового контролю.

Реклама:

"Експерти, зі свого боку, надали низку рекомендацій для опрацювання проекту Тwіnning Fiche, а також для подальшого відбору партнера щодо реалізації проекту Тwіnning. Сторони домовилися, що доопрацьований експертами ЄС проект Тwіnning Fiche буде наданий Держфінінспекції для ознайомлення та надання пропозицій наприкінці липня 2013 року", - повідомили в установі.

Як відомо, Twinning - проект технічної допомоги ЄС, який полягає в організації співпраці держоргану держави-члена ЄС з відповідним державним органом України - бенефіціаром проекту з метою обміну досвідом та надання допомоги в питаннях держуправління та адаптації законодавства України до законодавства ЄС.

Тwіnning Fiche - технічне завдання проекту Тwіnning, в якому визначаються обов'язкові результати, що повинні бути досягнуті під час реалізації проекту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!