"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія хоче ввести торговельні санкції проти України

Вівторок, 9 липня 2013, 19:23

Росія планує запровадити проти України низку торговельних санкцій, серед яких збільшення мита на імпорт українського шоколаду, вугілля і скла.

Про це зі штаб-квартири СОТ у Женеві повідомляє агентство Reuters, передає ВВС.

Це стане відповіддю на запроваджені українським урядом нові митні збори на імпорт автомобілів, проти чого виступила Світова організація торгівлі.

Україна збільшила мито на імпортні автомобілі, щоб захистити власну автомобілебудівну галузь. Однак СОТ звинуватила владу в Києві в порущенні правил організації.

Реклама:

Країни-члени СОТ, які зазнають збитків внаслідок протекціоністських дій Києва, згідно із правилами СОТ, мають право і собі обкласти українську продукцію митними зборами.

Росія подала на розгляд СОТ оцінки, згідно із якими автомобільний податок України завдасть збитків російському автоекспорту, що оцінюються у 328 млн доларів.

Росія каже, що зберігає за собою право запровадити митні збори 0,1 євро на кг українського шоколаду, 15% мита на імпорт скла і 54% - вугілля.

Як повідомлялося, Євросоюз 9 липня 2013 року подасть до суду Світової організації торгівлі позов проти Росії з приводу утилізаційного збору на автомобіль.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: