Колесніков вирішив продати "Конті"

Вівторок, 9 липня 2013, 09:06

Компанія "Конті", основний бенефіціар якої - колишній віце-прем'єр Борис Колесніков, виставлена ​​на продаж.

Про це Forbes розповіли два джерела - представник однієї з компаній сектору FMCG і інвестбанкір.

"Про те, що пошук стратегічного інвестора для цього виробника кондитерських виробів триває вже близько півроку. Тиждень тому про плани Колеснікова продати "Конті" також повідомив авторитетний діловий ресурс Mergermarket", - пише видання.

За даними джерел Forbes, перший раунд формування пропозицій потенційних покупців відбудеться у вересні. Консультантом "Конті" виступає британський інвестбанк Barclays.

Реклама:

Колесніков не спростував факт передпродажної підготовки, проте відмовився коментувати мотиви такого рішення, переадресувавши всі питання на наглядову раду "Конті".

Як пише видання, Mergermarket припустив, що намір Колеснікова продати кондитерський актив обумовлений його бажанням зосередитися на розвитку свинарського бізнесу - компанії "АПК-Інвест".

"Скільки власники "Конті" збираються виручити від продажу компанії? У статті Mergermarket з посиланням на джерело на інвестбанківському ринку вказана сума в 1 млрд доларів", - йдеться в повідомленні.

Михайло Гранчак, директор інвестиційно-банківського департаменту Dragon Capital, зазначає, що оцінка в 1 млрд доларів - це результат застосування мультиплікаторів 12-13 EBITDA до показників "Конті" (якщо вважати достовірною оцінку EBITDA компанії на рівні 100 млн доларів і припустити, що компанія має борг на рівні 200-300 млн доларів).

Для глобальних гравців, які шукають об'єкт для поглинання на українському ринку, альтернативи "Конті" (друга за обсягом виробництва кондитерських виробів в Україні і четверта - в Росії), за великим рахунком, немає.

Згідно з повідомленням, на "Конті" можуть покласти око глобальні виробники - Hershey, Mars, Mondelez, Nestle, Ulker, а також деякі російські компанії.

У Nestle відмовилися коментувати передбачуваний інтерес до "Конті" і в цілому - можливість розширення шляхом поглинання конкурентів.

Як повідомляється, перепоною для операції може стати поганий інвестиційний імідж України в очах міжнародних інвесторів.

Як відомо, група "Конті" - друга за обсягом виробництва кондитерських виробів в Україні і четверта в Росії за підсумками 2012 року. Виручка в 2012 році - 3,4 млрд гривень, прибуток - 268 млн гривень. Власники - Борис Колесніков і члени його сім'ї.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!