"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд заблокував кошти банку Лагуна

П'ятниця, 5 липня 2013, 12:52

Вкладники Кредитпромбанку, не зумівши домовитися про повернення коштів, домоглися в суді рішення про арешт рахунків банку.

Крім того, суд заборонив Кредитпромбанку відчужувати своє майно за будь-якими договорами, включаючи передачу активів "Дельта Банку", пише "Комерсант-Україна".

У розпорядженні видання опинилася копія ухвали Госпсуду Києва від 1 липня 2013 року по справі, в якій йдеться про арешт майна Кредитпромбанку.

Суд визначив "накласти арешт на грошові рахунки Кредитпромбанку в межах розміру позовних вимог, а саме 217,39 млн гривень", а також суми судових витрат (судові збори - 68,82 тис гривень і 1,72 тис гривень).

Реклама:

Крім того, суд заборонив Кредитпромбанку "будь-яким чином відчужувати належне йому нерухоме та рухоме майно, в тому числі майнові права Кредитпромбанку з будь-якими договорами та іншими угодами, в яких бере участь Кредитпромбанк" на загальну суму 217,46 млн гривень.

Суд прийняв такі жорсткі заходи на забезпечення позову вкладника Кредитпромбанку - КУА "Практика", якій банк відмовився повернути депозит, відкритий 5-липня 2010 року.

На такий крок іноземні вкладники, інтереси яких представляє КУА "Практика", зважилися, оскільки не змогли повернути свої кошти іншими способами.

Як відомо, бізнесмен Микола Лагун, який купив в березні 2013 року Кредитпромбанк, запропонував його вкладникам-нерезидентам відшкодувати лише 20% їх депозиту.

Власники депозиту - громадяни США - після виникнення конфлікту з Миколою Лагуном звернулися за зовнішньою допомогою.

Тоді посол США Джон Теффт попросив главу НБУ Ігоря Соркіна особисто втрутитися в ситуацію.

Президент Американсько-української ділової ради (USUBC - найбільша асоціація американських інвесторів України) Морган Вільямс направив листи президенту Віктору Януковичу, першому віце-прем'єру Сергію Арбузову та міністру закордонних справ Леоніду Кожарі.

"Активи і рахунки Кредитпромбанку вже переводяться в "Дельта Банк", яким також володіє Лагун. Такі дії виглядають як складові підготовки до штучного банкрутства", - зазначив Вільямс в листі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: