"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депутатська лікарня обміняється досвідом з німцями за 5 мільйонів

П'ятниця, 5 липня 2013, 09:22

Клінічна лікарня "Феофанія" державного управління справами уклала угоду з університетською клінікою Фрайбурга (Німеччина) на послуги з обміну досвідом вартістю 4,55 млн гривень.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Гроші виділено на проведення телемостів з фахівцями клініки, яка "входить до трійки кращих клінік Німеччини", йдеться в обґрунтуванні закупівлі.

Німецькі лікарі в режимі реального часу надають лікарям "Феофанії" майстер-класи російською мовою та консультації щодо встановлення діагнозу і визначення методик лікування хворих.

Реклама:

Також у "Феофанії" з 2011 року працює Всеукраїнський радіохірургічний центр, який оснащений ПЕТ-КТ виробництва фірми Siemens. В свою чергу до складу університетської клініки Фрайбурга входить радіологічна клініка, яка є науковою базою фірми Siemens.

З того часу "Феофанія" щорічно платить німецькій клініці близько 0,5 млн євро за послуги дистанційного обміну досвідом.

"Феофанія" налагодила співпрацю з німецькою клінікою у 2006 році для "надання медичної допомоги на рівні світових стандартів" у обслуговуванні "прикріпленого населення, в тому числі народних депутатів України та осіб, щодо яких здійснюється державна охорона".

Загалом у 2013 році "Феофанія" провела тендерів на 235,83 млн гривень. У тому числі 182,25 млн гривень коштує угода з "Київміськбудом" на капітальний ремонт з переоснащенням лікувального корпусу №3.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: