Рада внесла зміни в Податковий кодекс стосовно векселів

Четвер, 4 липня 2013, 17:10

Депутати внесли зміни до Податкового кодексу щодо вдосконалення процедури стосовно фінансових векселів.

За проект закону №2847 в другому читанні та в цілому проголосувало 248 депутатів.

"Передбачається, що фінансові векселі використовуватимуться під час оформлення заборгованості, зокрема бюджетної, включаючи і оформлення платежів з відшкодування податку на додану вартість", - йдеться у пояснювальній записці до документу.

У текст законопроекту до другого читання сказано, що сума податку на додану вартість, яка підлягає відшкодуванню з бюджету шляхом видачі фінансових казначейських векселів поділяється на рівні частини, на кожну з яких видається окремий фінансовий казначейський вексель із строком платежу один, два, три, чотири та п’ять років.

Реклама:

"Видача фінансового казначейського векселя прирівнюється до видачі платнику податку суми бюджетного відшкодування шляхом перерахування коштів із бюджетного рахунку на рахунок платника податку", - йдеться у документі.

Як повідомлялося, 4 липня 2013 року Верховна рада проголосувала за основу та в цілому за проект закону щодо оформлення боргів у 2013 році фінансовими казначейськими векселями.

Векселі планується випускати на строк до п'яти років, але погасити їх можна буде раніше - в рахунок оплати податкових зобов'язань.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: