"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депутати перенесли термін введення податку на нерухомість

Четвер, 4 липня 2013, 16:48

Парламент переніс термін введення і сплати податку на нерухомість до 31 грудня 2013 року - терміну завершення звірки даних по об'єктах оподаткування та формування реєстру платників такого податку.

За законопроект №2405 проголосував 241 депутат.

"Передбачено, що для всіх фізичних осіб в 2013 році податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки нараховуватися та сплачуватися не буде", - йдеться у повідомленні на сайті парламенту.

Згідно із документом, пільги із сплати податку не надаються на об’єкти оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, використовуються у підприємницькій діяльності).

Реклама:

Законом також переглянуто розмір житлової площі, на який будуть надаватися пільги. А саме: ставки податку для фізичних осіб встановлюються в таких розмірах:

- для квартири/квартир, житлова площа яких не перевищує 240 кв. метрів, або житлового будинку/будинків, житлова площа яких не перевищує 500 кв. метрів;

- для квартири/квартир, житлова площа яких перевищує 240 кв. метрів, або житлового будинку/будинків, житлова площа яких перевищує 500 кв. метрів;

- для різних видів об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності одного платника податку, сумарна житлова площа яких не перевищує 740 кв. метрів;

- для різних видів об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності одного платника податку, сумарна житлова площа яких перевищує 740 кв. метрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: