Влада хоче знизити вартість безмитного ввезення товарів до 300 євро

Четвер, 4 липня 2013, 15:25

Міндоходів планує знизити планку вартості ввезених з-за кордону безмитно товарів з 500 євро до 300 євро у всіх пунктах пропуску, крім аеропортів.

Про це йдеться проекті поправок до Митного кодексу.

"Міністерство підготувало законопроект, який має на меті вдосконалити спрощений порядок пересилання товарів через митний кордон України, аби максимально унеможливити його нецільове використання і разом з тим зберегти звичний для громадян і відповідний європейським стандартам спрощений порядок переміщення товарів", - сказано у повідомленні міністерства.

У відомстві нагадали, що діюче законодавство передбачає спрощений порядок перетину кордону товарами, які пересилаються громадянами для особистих та сімейних потреб, не пов’язаних із підприємницькою діяльністю і з таких посилок не сплачуються митні платежі.

Реклама:

"Проте аналітики Міндоходів виявили численні випадки, коли спрощений порядок пересилки товарів використовується підприємцями у комерційних цілях", - повідомили у Міндоходів.

В законопроекті передбачається, що у разі, якщо товари, які пересилаються через митний кордон, мають ознаки подрібненої партії товарів та/або товарів, які зазвичай не використовуються для задоволення звичайних повсякденних потреб громадян, такі товари незалежно від їх фактурної вартості будуть підлягати письмовому декларуванню.

"Крім цього, у законопроекті пропонується дещо зменшити неоподатковану вартість індивідуальної посилки - з 300 євро до 100 євро", - зазначили у міністерстві.

За даними "Інтерфакс-Україна", Міндоходів розробило також проект поправок до Митного кодексу, яким пропонує знизити планку вартості ввезених з-за кордону безмитно товарів з 500 євро до 300 євро у всіх пунктах пропуску, крім аеропортів, де ця планка залишається на рівні 1000 євро.

"Для недопущення переміщення через митний кордон України у спрощеному порядку, передбаченому для громадян, товарів, пов'язаних із здійсненням ними підприємницької діяльності, а також запобігання втрат державного бюджету у вигляді несплачених митних платежів, виникає необхідність зменшення вартісного еквівалента товарів, які не є об'єктом оподаткування митними платежами", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!