Кабмін хоче дати "Нафтогазу" держгарантії для пролонгації кредитів

Четвер, 4 липня 2013, 10:59

Кабмін пропонує Раді надати "Нафтогазу" держгарантії для забезпечення корпоративних зобов'язань у рамках виконання кредитних угод.

Про це йдеться в законопроекті № 2476а, зареєстрованому у Верховній раді, автором законопроекту виступає Кабінет міністрів.

"Метою прийняття закону Про внесення змін до статті 6 закону "Про держбюджет на 2013 рік" є забезпечення безперебійної роботи газотранспортної системи України та збалансування грошових потоків НАК "Нафтогаз України" шляхом продовження строків користування кредитними коштами, залученими в рамках кредитних угод, укладених Компанією з банківськими установами, зокрема з ВАТ "Газпромбанк" (РФ) та вітчизняними банківськими установами (ПАТ "Ощадбанк", ПАТ "Укргазбанк", ПАТ "Укрексимбанк")", - йдеться у пояснювальній записці.

Згідно із документом, законопроектом пропонується внести зміни до статті 6 закону "Про держбюджет на 2013 рік" та передбачити можливість надання держгарантій за зобов’язаннями НАК "Нафтогаз України" в межах коштів передбачених статтею 6, із звільненням від зобов'язання надавати майнове або інше забезпечення виконання зобов'язань за державними гарантіями та вносити плату за надання державних гарантій.

Реклама:

Як зазначається у документі, Кабмін хоче надати "Нафтогазу" держгарантії для забезпечення корпоративних зобов'язань у рамках виконання кредитних угод з "Газпромбанк" в обсязі 2 млрд доларів і вітчизняними банківськими установами, зокрема "Ощадбанком", у розмірі 1,6 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: