"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Для донецьких бібліотек купили книжок на мільйон

Четвер, 4 липня 2013, 09:40

Управління культури і туризму Донецької міськради за результатами тендеру уклало угоду з підприємцем Володимиром Літічевським на придбання книжок на суму 887 тисяч гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, придбано 9610 книжок 1663.

"Ціни на книжки у 1,5-2 рази більші від ринкових", - пише видання.

Реклама:

Наприклад, "S. N. U. F. F." Віктора Пелевіна придбано за 268 гривень, тоді як роман можна придбати за 159 гривень. "Алтин-Толобас" Бориса Акуніна для донецьких бібліотек придбано за 215 гривень, тоді як українці можуть придбати книжку за 164 гривень.

"Найдорожчою книжкою у переліку управління культури стала "История Земли: прошлое и настоящее нашей планеты" за 421 гривень. Тоді як її можна придбати за 264 гривень.

У переліку також є книжки українських авторів. Один з найбільших замовлень припало на "Таємниці зміїної голови" Андрія Кокотюхи. Дев’ять екземплярів цієї книги придбано по 62 гривень, тоді як роздрібна ціна становить 30 гривень, а у видавництві "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" книгу можна придбати по 25 гривень.

"Замовлення книжок для Донецької та інших областей Півдня та Сходу формує впродовж тривалого часу лише одна фірма. Назва якої тримається в таємниці навіть від бібліотекарів і, за словами наших видавців, котрі намагалися розібратися в ситуації, постійно міняється. Замовити книги в інший, альтернативний спосіб, неможливо", – повідомив Андрій Кокотюха, який для "Наших Грошей" проаналізував цю закупівлю на предмет цінової політики та представлення україно-російських видавництв у замовленні для донецьких бібліотек.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!