"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росспоживнагляд перевірить українські фабрики Roshen

Середа, 31 липня 2013, 13:24

Інспекція Росспоживнагляду фабрик Roshen, проходитиме на підприємствах Києва, Вінниці, Кременчука та Маріуполя.

Про це йдеться у повідомленні Мінекономрозвитку.

У відомстві зазначили, що Україна створила робочу групу для проведення консультацій з Росією у зв'язку з введенням заборони на постачання в цю країну продукції кондитерської корпорації Roshen.

"Україна буде діяти досить оперативно в цьому питанні. Як тільки стала відома інформація, що паном Онищенко зроблено заяву, відразу ж була створена робоча група, і я її очолив, до цієї групи також входить міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк. Ми були готові, і у нас є план дій", - сказав міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов.

Реклама:

За його словами, головна мета робочої групи - оперативне вирішення проблеми, об'єктивна оцінка фактів, відстоювання національних інтересів, відновлення експорту продукції українського виробника.

"Ситуація, яка виникла, торкається інтересів понад 8 тисяч працівників наших підприємств, може відбитися на сальдо торгового балансу, загрожує зменшенням податкових відрахувань на всіх рівнях. Ми будемо наполягати на об'єктивності і відстоювати національні інтереси", - зазначив Прасолов.

Також міністр сказав, що Україна буде вести виважену політику для того, щоб не допустити загострення торговельних відносин між двома країнами.

Нагадаємо, нещодавно Росспоживнагляд ввів заборону на постачання до Росії продукції української компанії Roshen.

Як повідомлялося, у Roshen виникли сумніви відносно правильності відбору Росспоживнаглядом зразків для проведення аналізів, що підтверджують відповідність продукції вимогам нормативної документації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: