Рада підтримала законопроект про штрафи за неправильне паркування

Середа, 3 липня 2013, 13:16

Рада з другої спроби підтримала в першому читанні законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо правил паркування транспортних засобів та встановлення відповідальності за порушення правил паркування".

На вечірньому засіданні парламенту у вівторок народні депутати повторно проголосували за законопроект і 232 голосами ухвалили його в першому читанні, передає "Інтерфакс-Україна".

У законопроекті пропонується запровадити адміністративну відповідальність за порушення правил паркування.

Зокрема, у разі якщо водії не платять за паркування на майданчиках, призначених для платного паркування, вони мають заплатити штраф від 8 до 12 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Реклама:

У разі якщо водій припаркувався на місці, яке закріплено для паркування транспорту інвалідами, він має заплатити штраф від 15 до 18 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також згідно із законопроектом пропонується запровадити адміністративну відповідальність за порушення посадовими особами суб'єктів господарювання, які утримують майданчики для платного паркування, вимог щодо обладнання майданчиків паркувальними автоматами або автоматичними в'їзними та виїзними терміналами.

Штраф за недотримання правил утримання майданчика для паркування становитиме від 30 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: