У Києві масово продають копії паспортів

П'ятниця, 26 липня 2013, 11:26

У столиці з'явилися торговці копіями паспортів киян, які шахраї використовують для оформлення кредитів, реєстрації фірм і махінацій в Інтернеті.

Про це пише видання "Вести".

Як відомо, всі сторінки одного паспорта продають за 2-4 долара, ну а якщо покупець готовий придбати велику партію, віддадуть і за півтора долара.

Юристи звинувачують пункти обміну валют, вони нібито головні розповсюджувачі персональних даних. Банкіри вважають, що причетні можуть бути і копі-центри, пише видання.

Реклама:

Торговців копіями паспортів без зусиль можна знайти в соцмережі "Вконтакте" і на численних форумах.

"Продам скіни (копії) українських паспортів - Київ та інші регіони, до деяких є пенсійні, ідентифікаційні коди, також є папорта громадян Євросоюзу, 2-4 долари за штуку. Оптовикам знижки - до 1,5 долара за один", - пише один з продавців.

"Зазначимо, що даний товар користується попитом. Цілі придбання чужих даних у всіх різні - деякі навіть спокійно пишуть про це в соцмережі", - йдеться у повідомленні.

Замовники паспортів, наприклад, дівчат певного віку, зізнаються, що документи потрібні для сайтів знайомств. Але є й більш небезпечні схеми, наприклад, для оформлення людей на роботу. Є й ті, хто на ці документи бере кредити.

Продавці даного товару кажуть, що деякі з них співпрацюють з обмінками, хтось бази даних зламує, у когось інші джерела.

Як відомо, з 23 вересня 2011 року НБУ зобов'язав банки здійснювати купівлю-продаж валюти тільки за умови пред'явлення паспорта.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!